Γνωστός στην Αστυνομία από το 2009, χωρίς ωστόσο να έχει φυλακισθεί ποτέ, είναι ο 35χρονος αλβανός κακοποιός Mπάκο Αρβερ που τα ξημερώματα του Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο στους νέους ανθρώπους που διασκέδαζαν σε μπαρ του Μικρολίμανου.

Για ασήμαντη –όπως δείχνουν τα στοιχεία έως τώρα –αφορμή ο καταζητούμενος βγήκε με απόλυτη ψυχραιμία από το μπαρ, πήγε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα και πήρε το Καλάσνικοφ που είχε μέσα. Εριξε αρχικά μια δοκιμαστική βολή προς τη θάλασσα για να βεβαιωθεί ότι το όπλο λειτουργούσε κανονικά. Αμέσως μετά, ατάραχος, με απόλυτη ψυχραιμία, χωρίς έλεος, άρχισε να γαζώνει τον κόσμο. Πυροβόλησε τουλάχιστον 14 φορές, αφήνοντας τελικά πίσω του 15 τραυματίες –εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Αμέσως μετά ο κακοποιός, ύστερα από το εκδικητικό αιματηρό του ξέσπασμα, απλά έστρεψε την πλάτη και εξαφανίσθηκε.

Από μια φωτογραφία που έβγαλε με μια κοπέλα στο μπαρ λίγο πριν από το μακελειό η Αστυνομία δεν είχε από την πρώτη στιγμή καμία αμφιβολία για την ταυτότητά του. Αυτό που επισημαίνουν, ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι ότι η δράση του κλιμακώνεται.

Αρχικά απασχόλησε τις Αρχές για υπόθεση μαστροπείας και στη συνέχεια κατηγορήθηκε για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών. Σύμφωνα με το προφίλ που έχουν γι’ αυτόν οι διωκτικές Αρχές, είναι χρήστης κοκαΐνης. Μάλιστα, στη χρήση ναρκωτικών αποδίδουν τη μανία με την οποία έδρασε προχθές τα ξημερώματα σε συνδυασμό με αμόκ εκδίκησης. Η παρεξήγηση που οδήγησε στο μακελειό έγινε για μια κοπέλα.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ. Οπως εκτιμά η Αστυνομία, ο καταζητούμενος κακοποιός έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον άλλες δύο αιματηρές επιθέσεις σε μπαρ με Καλάσνικοφ. Η εκτίμηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τη βαλιστική εξέταση, αφού το όπλο που χρησιμοποίησε στο Μικρολίμανο δεν ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί τον Αύγουστο σε μπαρ της οδού Μιχαλακοπούλου, ούτε αυτό που χρησιμοποιήθηκε τον Οκτώβριο σε μπαρ του Μεταξουργείου.

Ομως, οι συνθήκες που προκάλεσαν την έκρηξη του δράστη και στις τρεις περιπτώσεις ήταν ίδιες: καβγάς για το τίποτα και εκδίκηση με πυροβολισμούς. Μάλιστα, στο Μεταξουργείο δολοφονήθηκε ένας 44χρονος θαμώνας του καταστήματος που μπήκε στο στόχαστρο του κακοποιού και των συνεργών του, ο οποίος βρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος ώρα.

Τα αιματηρά ξεσπάσματα μίσους και παράλογης βίας χαρακτηρίζουν πλέον τη συμπεριφορά του καταζητούμενου κακοποιού. Εως αργά το βράδυ της Κυριακής, πάντως, δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του, παρά το σχετικό αίτημα της Αστυνομίας, προκειμένου να βοηθηθεί στις έρευνες.

Λόγω του νόμου που προβλέπει δημοσιοποίηση στοιχείων για υπόπτους τρομοκρατίας, εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας και υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπήρξε εμπλοκή η οποία αναμενόταν να ξεπεραστεί. Μαζί με τον 35χρονο, πάντως, αναζητούνταν άλλα δύο άτομα ως συνεργοί του στην εγκληματική δράση.

Ο κακοποιός φέρεται ότι εμπλέκεται και σε μία ακόμη επίθεση που είχε γίνει προ ημερών σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα. Και εκεί ο ένοπλος μαζί με συνεργό του άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ μέσα από ένα αυτοκίνητο και γάζωσε με έντεκα σφαίρες τις τζαμαρίες.

Οι πρακτικές της επίθεσης, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ξεπερνούν τις πρακτικές των μπράβων, που όταν θέλουν να στείλουν μηνύματα για προστασία ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών φροντίζουν να χτυπούν όταν τα καταστήματα είναι κλειστά.