Με κάτι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ η ΝΕΡΙΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους (2015- 2018).

Πιο απλά το κόστος για την κρατική τηλεόραση θα είναι στα 3,3 εκατ. ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 εκείνου που είχε επενδύσει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικος φορέας (ως ΕΡΤ) για την περίοδο 2012-2015.

Από τις συχνότητες των ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ sports και ΝΕΡΙΤ HD θα προβάλλονται οι σπουδαιότεροι αγώνες της Τετάρτης, από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται οι εκπομπές πριν και μετά την ζωντανή μετάδοση της εκάστοτε ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας της ίδιας μέρας (σε μαγνητοσκόπηση) και στιγμιότυπα από τους αγώνες της Τρίτης.

Για «σημαντικά εξορθολογισμένο οικονομικό αντάλλαγμα» κάνουν λόγο τα στελέχη του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και ερμηνεύουν την συμφωνία με την Team, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ παγκοσμίως, ως επιλογή της ελβετικής εταιρείας – στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει – να προβάλλονται οι αγώνες της διοργάνωσης και από κανάλια ελεύθερης λήψης.

Από την ΝΕΡΙΤ εκφράζεται η εκτίμηση ότι «το 1/3 της επένδυσης θα ανακτηθεί μέσω διαφημιστικών εσόδων».

Το ραδιόφωνο

Στο μεταξύ η εικόνα της ΝΕΡΙΤ στα ερτζιανά θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί, σύμφωνα με λεγόμενα ανθρώπων της.

Ο ραδιοσταθμός Kosmos – έτοιμος να εκπέμψει από τον περασμένο Ιανουάριο – υποστηρίζουν ότι θα βγει στον αέρα στο τέλος του Νοεμβρίου.

Ως τυπική διαδικασία παρουσιάζεται από κύκλους του ραδιομεγάρου «η συζήτηση για το Kosmos στο ΔΣ της εταιρείας την ερχόμενη Τετάρτη».

Στο μεταξύ η ομαλότητα στο Τρίτο πρόγραμμα θα επανέλθει, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι και επιβεβαιώνουν ότι το Δεύτερο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας «θα αρχίσει να εκπέμπει στο τέλος του έτους».