Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον ανακάλυψαν ότι η συνείδηση συνεχίζεται επί αρκετά λεπτά μετά τον κλινικό θάνατο, γεγονός που έως τώρα εθεωρείτο αδύνατον.

Στην μεγαλύτερη του είδους μελέτη για τις επιθανάτιες εμπειρίες διαπίστωσαν ότι η συνείδηση συνεχίζεται ακόμα και όταν ο εγκέφαλος έχει αδρανοποιηθεί πλήρως.

Η ύπαρξη των επιθανάτιων εμπειριών διχάζει την επιστημονική κοινότητα και αντιμετωπίζεται με μεγάλο σκεπτικισμό.

Όμως οι επιστήμονες του πανεπιστημίου πέρασαν τέσσερα χρόνια εξετάζοντας 2.060 ανθρώπους, οι οποίοι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή σε 15 νοσοκομεία της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Αυστρίας.

Από αυτούς τους ανθρώπους επέζησαν οι 330 και το 40% (ή 140 ασθενείς) είπαν ότι είχαν επίγνωση του τι συνέβαινε όσο ήταν κλινικά νεκροί και οι γιατροί προσπαθούσαν να κάνουν την καρδιά τους να ξαναχτυπήσει.

Ένας 57χρονος, μάλιστα, είπε ότι βγήκε από το σώμα του και παρακολούθησε τη διαδικασία της ανάνηψης από την γωνία του δωματίου και παρότι δεν είχε τις αισθήσεις του και ήταν κλινικά «νεκρός» επί τρία λεπτά, περιέγραψε αναλυτικά όλες τις κινήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τους ήχους των μηχανημάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από