Σπίτια και αποθήκες σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Γέρακα και Γλυκά Νερά είχε βάλει στο στόχαστρό της η σπείρα διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 40 και 30 ετών, που λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν σε δύο σπίτια της περιοχής.

Οπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, από κοινού με μία ομοεθνή συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα. Τα μέλη της, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, εκμεταλλευόμενα την απουσία των ενοίκων, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων (πασπαρτού), διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 15 διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και άλλες 10 σε αποθήκες.

Στην κατοχή των δύο Γεωργιανών και σε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, χρυσαφικά και κοσμήματα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα και κέρματα διαφόρων χωρών, βαλίτσα με ασημικά οικιακά σκεύη, σκαλιστά διακοσμητικά σκεύη, ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, ψηφιακές κορνίζες), πλήθος ρολογιών, δύο κινητά τηλέφωνα και 50 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.