Παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας βεβαιώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στη διάρκεια ελέγχου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο Ελληνικό.

Είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 57χρονου προσωρινά υπευθύνου του κέντρου και του 39χρονου υπευθύνου του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο των αστυνομικών διαπίστωσε τη μη έκδοση, σε 133 περιπτώσεις, των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 1.330€.

Παράλληλα, όπως προέκυψε, ο χώρος στάθμευσης έξω από το κέντρο διασκέδασης λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, ενώ στον χώρο εργάζονταν υπάλληλοι της επιχείρησης που εξυπηρετούσαν τους πελάτες του καταστήματος.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι διευκόλυναν τη στάθμευση οχημάτων των πελατών σε δημόσιο χώρο, καθώς και στα πεζοδρόμια των οδών περιμετρικά του νυκτερινού κέντρου, απαιτώντας από 10€ σε 56 περιπτώσεις, χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων αποδείξεων, συνολικής αξίας 560€.

Διαπιστώθηκε, επίσης, παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς στην επιχείρηση απασχολούνταν 36 εργαζόμενοι πέραν του δηλωμένου ωραρίου τους, ενώ δύο από αυτούς είχαν εγγραφεί και σε διαφορετική από τη δηλωθείσα ημέρα στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν στη διάρκεια των ελέγχων.

Για τις ίδιες παραβάσεις κατηγορείται και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην οποία ανήκει η επιχείρηση. Απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.