«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το «μόρφωμα» (της ΝΕΡΙΤ) που δήθεν μποϋκοτάριζε» κατήγγειλε, το απόγευμα της Παρασκευής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει προνομιακή μεταχείριση όσον αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

«Στο παρασκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν (με τη ΝΕΡΙΤ) για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα» υποστήριξε η κυρία Βούλτεψη.

«Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;» διερωτάται η κυρία Βούλτεψη.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το ‘μόρφωμα’ της ΝΕΡΙΤ,

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη:

«Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;

» Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το «μόρφωμα» της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το «μόρφωμα» που δήθεν μποϋκοτάριζε.

» Στο παρασκήνιο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ολα τα άλλα είναι κουβέντες και λόγια του αέρα.

» Να επαναλάβω επίσης ότι οι κύριοι Μακρυδημήτρης και Μορώνης, ουδέποτε ενημέρωσαν, ούτε επικοινώνησαν με κανέναν σχετικώς την πρόθεσή τους να παραιτηθούν.

» Και κάτι τελευταίο: Το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη, είναι η Χρυσή Αυγή. Ας βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματά του».