Εναν φανταστικό διάλογο μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ και του Ντέιβιντ Κάμερον σκαρφίστηκε ο δημοσιογράφος της «Γκάρντιαν» Τζον Γκρέις. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δημοσκόπηση, για την ανεξαρτησία της Σκωτίας αλλά και η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

–Διαβάσατε τους «Κυριακάτικους Τάιμς», κύριε Κάμερον;

–Τους διάβασα. Υπήρχε μια εξαιρετική τελευταία συνέντευξη της Τζόαν Ρίβερς. Κρίμα που πέθανε, δεν νομίζετε;

–Αναφερόμουν στη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η Σκωτία ενδέχεται να ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας στις 18 Σεπτεμβρίου.

–Α, αυτή την ιστορία.

–Ναι, αυτή την ιστορία. Οπότε, τι θα κάνετε γι’ αυτό, κύριε Κάμερον; Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας. Ενα ζήτημα για το οποίο, επιτρέψτε μου να πω, ήσασταν ιδιαίτερα εφησυχασμένος. Γνωρίζετε ότι δεν αποκλείεται να μείνετε στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έχασε την ένωση;

–Πράγματι, το γνωρίζω.

–Και τι θα κάνετε γι’ αυτό;

–Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω.

–Πρέπει να σκεφτείτε κάτι γρήγορα.

–Υποθέτω ότι θα μπορούσα ν’ αρχίσω να έρχομαι μαζί σας στους παραδοσιακούς αγώνες του Braemar.

–Νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα. Προτείνω να κάνετε κάτι περισσότερο από αυτό. Η βασιλική οικογένεια προσέφερε ό,τι μπορούσε εκπαιδεύοντας την Κέιτ να μείνει ξανά έγκυος και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι οι Σκωτσέζοι θα δουν το μωρό μόνο από τις σελίδες του «Hello!» αν δεν ψηφίσουν όπως πρέπει. Αν δεν βρείτε μια λύση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, την επόμενη χρονιά δεν θα έρθετε στο κάστρο του Μπαλμόραλ, εδώ στη Σκωτία.

–Ούτε εσείς, κυρία.