Αντιδράσεις άρχισε να πυροδοτεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για διαγραφή των αιώνιων φοιτητών. Η αρχή έγινε από το ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο σε ανακοίνωσή του επικρίνει την επιλογή αυτή και αναφέρει ότι θα αναζητήσει τρόπους ώστε να μην προχωρήσει η εφαρμογή της.

Για «τον ανορθολογισμό που επικρατεί και την αναίτια αναστάτωση που επιχειρείται στον φοιτητικό πληθυσμό» γίνεται λόγος στην ανακοίνωση του Ιδρύματος, όπου επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ».

Ειδικότερα, η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας υποστηρίζει ότι είχε αποφασιστεί να διευρύνει την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, προκειμένου να διευκολύνει τους λιμνάζοντες φοιτητές, στους οποίους – όπως αναφέρει – επισημαίνονται και ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν υποστήριξης.

«Είναι απορίας άξιον η εμμονή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διαγραφή λιμναζόντων φοιτητών μέχρι 31/8/2014, χωρίς να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2014» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και καλείται το υπουργείο «την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί το άτοπο της εμμονής του, τις επιπτώσεις της και να προβεί άμεσα σε σχετική ρύθμιση».

Ωστόσο, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζονται κατηγορηματικοί ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση. «Ο νόμος για τη διαγραφή των λιμναζόντων φοιτητών είναι σαφής και ορίζει τη διαγραφή τους στις 31 Αυγούστου του 2014, ενώ έχουν δοθεί τα δύο τελευταία χρόνια επιπρόσθετες εξεταστικές περίοδοι προκειμένου να βοηθηθούν οι φοιτητές που χρωστούσαν λίγα μαθήματα» υπήρξε η απάντηση (μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ) του γενικού γραμματέα του υπουργείου Θανάση Κυριαζή.