Ορεξη για πολλή δουλειά δήλωσε ότι έχει ο γάλλος άσος Ερίκ Αμπντιάλ στην παρουσίαση του από τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Δευτέρας στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο 35χρονος γάλλος διεθνής αμυντικός που έκανε μεγάλη καριέρα στη Μπαρτσελόνα τόνισε ότι δεν είναι κορεσμένος από τα τρόπαια θα δώσει τα πάντα για βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση κι άλλου ευρωπαϊκού τροπαίου, είπε: «Γιατί όχι και με τη νέα μου ομάδα να ζήσω τέτοιες στιγμές».
Ο Αμπιντάλ που επέλεξε το νούμερο 22 στη φανέλα του (τον ίδιο νούμερο είχε στη Μπαρτσελόνα) , αναφέρθηκε αρχικά στη μεταγραφή του στους Πειραιώτες και στο φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο που θα γίνει την Τετάρτη στο Γ. Καραϊσκάκης και τα έσοδα θα διατεθούν στη UNICEF:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου. Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια, αλλά και εδώ θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Είμαι 34 ετών και έχω ακόμη πολλή όρεξη για δουλειά. Δεν είμαι κορεσμένος. Πιστέψτε με όταν σταματήσω να έχω όρεξη θα εγκαταλείψω την ενεργό δράση. Αυτό δεν ισχύει τώρα. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη νέα ομάδα του Ολυμπιακού. Πάντα ψάχνω τη νίκη. Είμαι επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλειά μου και έχω μεγάλη όρεξη. Θα δώσω τα πάντα και θα ιδρώσω την φανέλα. Είμαι διπλά χαρούμενος που η UNICEF έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά. Mετά την Μπαρτσελόνα, βρίσκομαι στον Ολυμπιακό που έχει την ίδια φιλανθρωπική δράση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη».
Σε ερώτηση αν ήταν ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του, όταν οι συμπαίκτες του στη Μπαρτσελόνα του έδωσαν να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ , ο Αμπιντάλ υπογράμμισε: «Ναι, το 2011 έζησα μια πολύ μεγάλη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος μια τόσο μεγάλης ομάδας και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την κίνηση των συμπαικτών μου. Εγιναν και άλλα πολλά στα παρασκήνια τότε, που δεν τα είδατε εσείς».
Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κριστιάν Καρεμπέ αναφερόμενος στη μεταγραφή του Αμπιντάλ, τόνισε: «Ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν χρειάζεται εκτενή ανάλυση, διότι όλοι ξέρετε την πορεία του. Θα μοιραστούμε όμως ένα πολύ μεγάλο γεγονός, το φιλικό με την Μπιλμπάο, ενώ θέλω να σταθώ στο ότι ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα παίζει στον Ολυμπιακό. Το πρώτο σημαντικό θέμα είναι η UNICEF, μετά η παρουσίαση του Αμπιντάλ και η συμμετοχή που είχε ο Ολυμπιακός στο τουρνουά της Αμερικής. Μαζί με τον κύριο Μαρινάκη θα συνεχίσουμε το μεγάλο έργο της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τη UNICEF. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να καλωσορίσω στη μεγάλη οικογένεια τον Αμπιντάλ. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη κοινωνική δράση και μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση».
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος και ο διευθυντής Επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς αναφέρθηκαν στο σπουδαίο φιλικό ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.