Ο Σωτήρης Ευστρατίου, γεννηθείς το 1979 στην Καβάλα, είναι, σύμφωνα με τον Αστυνομία, ο δράστης βιασμού και ληστειών στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία και φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώθηκε από την τοπική Εισαγγελία Εφετών.

Ο 35χρονος, που συνελήφθη στις 16 Ιουλίου, κατηγορείται ότι την ημέρα εκείνη στη Δυτική Θεσσαλονίκη εξανάγκασε με σωματική βία άντρα να μπει στο αυτοκίνητό του. Με αυτό κατευθύνθηκαν σε ερημική περιοχή, όπου και πάλι με άσκηση σωματικής βίας τού απέσπασε 330 ευρώ.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι τις πρωινές ώρες της 7ης Ιουλίου ο Ευστρατίου επιβίβασε στο αυτοκίνητό του αλλοδαπή και αφού την οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις και τελικά τη βίασε. Στη συνέχεια, της αφαίρεσε 80 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Μετά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.