Πέντε φωτογραφίες της καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. την Τρίτη, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, αναζητώντας πληροφορίες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον εντοπισμό και στη σύλληψή της.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες

Τέσσερις από τις φωτογραφίες αποτελούν πρόσφατα στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας στις οποίες είναι εμφανής η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της. Η πέμπτη φωτογραφία προέρχεται από την αρχική της σύλληψη το 2010.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται ότι η Ρούπα ενδέχεται να κυκλοφορεί με το ασημί Hyundai Accent που είχε αγοράσει πρόσφατα ο Νίκος Μαζιώτης, χρησιμοποιώντας το πλαστό δελτίο ταυτότητας με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας» σημειώνει η αστυνομική ανακοίνωση.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαρκώς επεξεργάζεται στοιχεία και πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσει τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ως εκείνη τη στιγμή καταζητούμενου.

Η Πόλα Ρούπα φαίνεται να έχει αδυνατίσει αρκετά και με κοντό ξανθό μαλλί, όπως είχαν πει και οι περίοικοι της πολυκατοικίας όπου διέμενε στο Μαρούσι. Δήλωνε μεταφράστρια που εργάζονταν σπίτι ή εκπαιδευτικός ενώ ήταν εκείνη που συνήθως παραλάμβανε το φαγητό που παράγγελναν από την είσοδο του κτιρίου.

Πριν φύγει ντυμένη πολύ καλά, όπως είπε ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, είχε φροντίσει να εξαφανίσει διάφορα αντικείμενα όπως έναν φορητό υπολογιστή στον οποίο εκτιμάται πως υπήρχαν προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα και σημειώσεις για μελλοντικά χτυπήματα καθώς και τις φωτογραφίες αφήνοντας πίσω τις κορνίζες.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι βρέθηκε μια θήκη όπλου που δεν ανήκε σε αυτό που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης στο Μοναστηράκι για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και πιθανολογείται πως το έχει στην κατοχή της η Πόλα Ρούπα, η οποία ίσως δεν θα διστάσει να το χρησιμοποιήσει για να μη συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή άρχισαν να συλλέγουν στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου πληροφορίες για τις κινήσεις της συντρόφου του Μαζιώτη και στο πλαίσιο των ερευνών έλεγξαν τις εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εξωτερικών χώρων κοντά στην πολυκατοικία, στον σταθμό του Ηλεκτρικού (σ.σ. μία από τις κάμερες αυτές «συνέλαβε» τον Ν. Μαζιώτη) και της γύρω περιοχής.

Επίσης στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των συνεργών του Μαζιώτη οι αστυνομικοί δείχνουν πόρτα-πόρτα τη φωτογραφία με τη νέα εμφάνισή της στις περιοχές όπου κάνουν έρευνες μήπως κάποιος την αναγνωρίσει. Με τη μέθοδο αυτό εξάλλου είχε εντοπιστεί το διαμέρισμα-κρυσφήγετο του ζευγαριού στο Μαρούσι.

Σχετικά με τα επόμενα βήματά της οι αστυνομικοί εξετάζουν αρκετά ενδεχόμενα. Ενα από αυτά αναφέρει ότι η Ρούπα έχοντας μαζί της το παιδί -το οποίο μάλιστα σε δημόσιο χώρο το φώναζε με άλλο όνομα από το πραγματικό του- θα θελήσει σε πρώτη φάση να το δώσει σε πρόσωπο που αισθάνεται ασφάλεια και στη συνέχεια να παραδοθεί ακολουθώντας την τακτική του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ενα άλλο σενάριο αναφέρει πως μαζί με ομάδα υποστήριξης θα θελήσει να προχωρήσει σε «χτύπημα» θέλοντας να στείλει μήνυμα στις διωκτικές αρχές ότι υπάρχει συνέχεια στον Επαναστατικό Αγώνα και μετά τη σύλληψη Ν. Μαζιώτη.