Ως «απόφαση σκοπιμότητας» χαρακτηρίζει την καταδίκη του, ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μέσω επιστολής του.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κρίθηκε ένοχος (με πλειοψηφία 3-2) για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο τέως Δήμαρχος αναφέρεται στα έγγραφα και τις πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατατέθηκαν στο πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τα οποία δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν.

«Αντί μετά από όλα τα παραπάνω να προχωρήσει το Δικαστήριο στην πανηγυρική αθώωσή μου, άλλαξε για 6η φορά την εναντίον μου κατηγορία και αντί για άμεση συνέργεια και ισόβια, με καταδίκασε χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο για απλή συνέργεια και 12 χρόνια κάθειρξη!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

Στην επιστολή του υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «τα έγγραφα και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδεικνύουν ότι ήταν μια απόφαση «σκοπιμότητας» με οριακή πλειοψηφία 3-2» και ζητεί «από την ηγεσία του Αρείου Πάγου τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό να ζητήσουν ενημέρωση για όλα τα παραπάνω».