Με την πικρή γεύση της μικρής συμμετοχής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Παρασκευή, αλλά και αναπτερωμένο ηθικό από την πολιτική και επικοινωνιακή απήχηση της πρωτοβουλίας για τη «μικρή ΔΕΗ», ξεκινά η δεύτερη φάση του «σχεδίου 120» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φάση αυτή, η οποία αφορά το νομοσχέδιο του αιγιαλού, θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη το απόγευμα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Οπως συνέβη με την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», έτσι και για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό η Κουμουνδούρου σχεδιάζει κλιμάκωση των πρωτοβουλιών, εντός και εκτός Βουλής, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος γύρω από το θέμα.

Πρωτοβουλίες πολιτών, παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και έντονη κινητικότητα στη Βουλή, καθώς και επαφές με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναμένεται να ξετυλιχθούν το επόμενο διάστημα με στόχο τη δημιουργία του μετώπου.

Στελέχη από την πλευρά της πλειοψηφίας εκτιμούν ότι το μέτωπο για τον αιγιαλό θα συγκεντρώσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον πολιτών γύρω από το θέμα, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας «που κινδυνεύουν με τσιμεντοποίηση».

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Από την άλλη πλευρά δεν λείπει και ο προβληματισμός για τη συνεχιζόμενη απροθυμία να κινητοποιηθούν πολίτες γύρω από τα ζητήματα που βάζει στην πολιτική και κοινωνική ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση της Πλατείας Συντάγματος με αιχμή περιβαλλοντικά (νερό, χημικά, Σκουριές) υπήρξε πολύ χαμηλή συμμετοχή, ενώ τον τόνο έδωσαν οι παλαιστίνιοι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης απογοήτευση υπήρξε για τη στάση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο ζήτημα της απεργίας των προηγούμενων ημερών, καθώς αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα από τη μειοψηφία, ήλπιζαν ότι το ισχυρό συνδικάτο θα δώσει γραμμή για σπάσιμο της επίταξης. Κάτι που όμως τελικά δεν έγινε, σκορπίζοντας για άλλη μια φορά απαισιοδοξία για την ετοιμότητα και την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος «να αντεπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις» όπως τόνιζε στέλεχος της Κουμουνδούρου.