Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κερατέα, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Τουλάχιστον δύο κτίσματα στη θέση Λουτρό παραδόθηκαν στις φλόγες. Αρχικά, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για δύο σπίτια, στη συνέχεια, όμως, ανέφερε ότι τελικά πρόκειται για έναν στάβλο και μία αποθήκη.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο κ. Λεβαντής εξέφρασε υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα τρεις πυρκαγιές σε ισάριθμα σημεία, στη θέση Λάκιζα, στη θέση Σάκκα και στη χαράδρα Οβριοκάστρου.

Στη διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν στο σημείο 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες.

Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου.

Στα άλλα μέτωπα

Από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου έως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής, είχαν εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα 71 δασικές πυρκαγιές.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαΐας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς, έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα, αφού λόγω των δυνατών ανέμων, υπήρχε κίνδυνος να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Τελικά, ύστερα από λίγη ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν βυτιοφόρα και μηχανήματα του δήμου δυτικής Αχαΐας.

Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Λέπουρα Αλιβερίου Ευβοίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στις 13:40 σε αγροτική περιοχή στα Μπακέικα του Κιλκίς.