Προθεσμίες ζήτησαν και πήραν από τις ανακρίτριες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος που κλήθηκαν την Πέμπτη να απολογηθούν συμπληρωματικά για το αδίκημα της διακεκριμένης όπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση. Ο Νίκος Μίχος θα απολογηθεί στις 9 Ιουλίου και ο Ηλίας Κασιδιάρης την επόμενη μέρα (10/7).

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε το μεσημέρι από το Εφετείο κρατώντας στα χέρια δυο άδειες για δυο νόμιμα κυνηγετικά όπλα, όπως είπε:

«Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είχα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή, αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Ο Νίκος Μίχος παραδέχτηκε ότι κατείχε παράνομα ένα πιστόλι υποστηρίζοντας ότι το είχε για την προστασία του όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών. «Πρόκειται για ένα πιστόλι που κατείχα παράνομα αλλά λόγω της δουλειάς μου. Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;»

Την Παρασκευή έχουν κληθεί σε απολογία ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι επίσης προφυλακισμένοι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός, προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.