Με …καβγάδες ξεκίνησε η λειτουργία του α’ θερινού τμήματος της Βουλής μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις της Βουλής ξεκίνησαν μια ημέρα νωρίτερα (κανονικά το α’ θερινό ξεκινούσε την Τρίτη 17 Ιουνίου) από ό,τι είχε ανακοινωθεί για την έναρξη των εργασιών.
«Η κυβέρνηση ήθελε να έχει ένα άλλοθι για να περάσει η τροπολογία της τρίμηνης παράτασης του πόθεν έσχες», υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί να ορίσει εισηγητή για το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί εξαφάνισης προσώπων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κοινοβουλευτική εκτροπή».

Τα έβαλε και με τα άλλα κόμματα λέγοντας ότι «λυπάμαι για όσους συμπράττουν σε αυτή την εκτροπή», προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Κανέλλη.

«Το δικό μου κόμμα μού άλλαξε τμήμα για να έρθω εδώ που ήμουν εισηγήτρια. Δεν συμμετέχουμε σε καμία συμμορία, ούτε συνομωσία, σε καμία προδοτική αντισυνταγματική πράξη», της είπε εμφανώς ενοχλημένη, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να ήταν λάθος που ξεκίνησε το θερινό τμήμα μία μέρα νωρίτερα αλλά όπως εξήγησε «αυτό δεν σημαίνει ότι συρόμαστε εδώ μέσα».

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν χαρακτηριστικός του κλίματος που επικράτησε:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επαναστατούν στηρίζοντας την κυβέρνηση».
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: «Αν αυτό κατάλαβες… Αν κατάλαβε ότι εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, της απονέμω το όσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα αριστερό! Στο παιχνίδι «Game of Poly-throne» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εγώ δεν πρόκειται να πάρω μέρος. Άλλωστε ο Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχουν μπάνια για φέτος για τους βουλευτές, ας δουλέψετε μια μέρα παραπάνω».
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τότε να ψηφίσουμε την παράταση του πόθεν έσχες…».
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: «Το τι θα ψηφίζω ή δεν θα ψηφίσω αυτό δεν αφορά εσένα. Τιμητής ποιου είσαι εσύ;».

Oσον αφορά τις καταγγελίες της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι η κυβέρνηση άνοιξε μία μέρα νωρίτερα τις εργασίες των θερινών τμημάτων για να ψηφίσει την τρίμηνη παράταση των δηλώσεων του πόθεν έσχες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου απάντησε ότι η παράταση για τα πόθεν έσχες δίνεται λόγω αντίστοιχης παράτασης που έχει δοθεί στις φορολογικές δηλώσεις.