Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει το έργο του Γιάννη Στουρνάρα χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία όλων των Ελλήνων ως προς το τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από την κρίση και συγκεκριμένα «η Αριστερά όταν παρουσιάζει προτάσεις να ξέρει και τον προϋπολογισμό αυτών των προτάσεων, η δε Δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό και να σκεφτεί την οικογένεια».

«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται. «Η οικονομία σταθεροποιείται και θα μπούμε σε ενάρετο κύκλο. Τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάκαμψη. Το χρειαζόμαστε αυτό» πρόσθεσε.

«Σίγουρα εξακολουθούν και υπάρχουν προβλήματα, όπως το πλήθος των προβληματικών δανείων στις τράπεζες» συνέχισε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Στουρνάρας: «Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα φυλάξει τις Θερμοπύλες»

Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα φυλάξει τις Θερμοπύλες δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, αλλά και αρκετούς υπουργούς για την συνεργασία τους, ανάμεσά στους οποίους τους Γεωργιάδη, Βρούτση, Χατζηδάκη και άλλους.

«Το υπουργείο είναι το σπίτι μου, αναγκάζομαι να το αφήσω κι αυτό μου προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα», είπε ο πρώην υπουργός.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως χρειάστηκε να πάρει μέτρα «που κανένας υπουργός δεν θα ήθελε να πάρει, ενώ σημείωσε πως τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι παρακαταθήκες που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για δύο προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.

Η μία είναι η επίλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η διαπραγμάτευση της οποίας «θα είναι δύσκολη».

Η δεύτερη πρόκληση, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών, είναι η επαναφορά της χώρας σε βιώσιμα αναπτυξιακή τροχιά. Οπως ανέφερε, έχουν ήδη γίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και απομένουν πολλές ακόμη, ενώ τόνισε πως «η παλιά Ελλάδα των πολλών ταχυτήτων τελειώνει».