Φουντώνουν οι φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη θέση του κόμματος στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και ενώ αρχικά, όπως φάνηκε και από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρόθεση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει το άρθρο 81 του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, μετά τις έντονες αντιδράσεις η Κουμουνδούρου κάνει δεύτερες σκέψεις.

Μάλιστα για το θέμα αυτό επίκειται σήμερα και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία εκτός των κορυφαίων στελεχών έχουν κληθεί και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος, η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και οι τομείς Αθλητισμού και Περιβάλλοντος. Στη συνεδρίαση αυτή θα επιχειρηθεί να δοθεί απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιον τρόπο θα γίνει το γήπεδο χωρίς να καταστραφεί το Αλσος και πώς θα διασφαλιστεί η μεταφορά χώρων πρασίνου σε άλλες γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το τελευταίο αποτελεί μια ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρο στην υπόθεση, καθώς δεν συνδέεται μόνο με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ αλλά και με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρόμοιου τύπου ζητήματα.

Υπενθυμίζεται, π.χ., ότι η πρόταση μερικής αξιοποίησης του Ελληνικού με μεταφορά πόρων, ώστε να γίνουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου σε πυκνοδομημένες γειτονιές της Αθήνας, επί Βάσως Παπανδρέου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε συναντήσει τη σφοδρή αντίθεση τότε της Αριστεράς.

Στο μεταξύ, την ανάγκη της απόλυτης προστασίας του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος –με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ –Αρης Βασιλόπουλος (φωτογραφία), εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και στήριζε διά της πλειοψηφίας των βουλευτών του και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Η ανακοίνωση του δημάρχου επιβεβαιώνει πλήρως τον διχασμό που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα –όπως έγραψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ». Οπως έγινε σαφές με τη χθεσινή ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών του κ. Βασιλόπουλου, η βάση του κόμματος στην περιοχή θεωρεί ότι με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση ο στόχος δεν είναι κυρίως η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, «αλλά να καταστήσει το Αλσος βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στο πλαίσιο του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας».