Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Τρίτη το νεότερο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Regal Princess».

Ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μέτρα, 500 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 142.714 τόνους και στα 18 καταστρώματά του μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

Τον πλοίαρχο του «Regal Princess», Έντουαρντ Πέριν, θα υποδεχθούν στελέχη του ΟΛΠ, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης θα του επιδώσει ειδική αναμνηστική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη τού πλοίου, κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψής του, στις 23 Ιουνίου 2014, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή επί του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 16 Μαΐου, μετά την ονοματοδοσία του και θα συνεχίσει με κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Για να γίνει πιο κατανοητή η τρομακτική διαφορά μεγέθους των σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων με αυτά των αρχών του 20ου αιώνα, η ψηφιακή επεξεργασία εικόνων είναι πολύτιμος βοηθός. 

Ετσι παντρεύτηκε η εικόνα του μεγαλειώδους «Τιτανικού» με αυτή του «Alure», που μέχρι πρότινος ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο, για να χάσει τα πρωτεία από το «Regal Princess». To αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μιλάει από μόνο του:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από