«Καμία θυσία για το ευρώ» εξακολουθεί να είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές του 2014 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Πώς συμβιβάζεται όμως με τη δήλωση-ορόσημο του κ. Τσίπρα στο Τέξας ότι «μία έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή»;

Εντάξει, το ένα έγινε… ζυγό μήνα (Απρίλιο 2014), η άλλη… μονό μήνα (Νοέμβριο του 2013), τι όμως από τα δύο ισχύει;

Οποιος ρωτάει τέτοια πράγματα είναι –σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη –παπαγαλάκι των διαπλεκομένων και υπηρέτης των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων κατοχής της χώρας! Ωστόσο, έναν μήνα πριν από τις εκλογές οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το ευρώ πάση θυσία ή δεν θέλει καμία θυσία για το ευρώ;

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των άμεσων στόχων (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ) είναι η ακύρωση των Μνημονίων και της πολιτικής λογικής που τα επιβάλλει, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση του χρέους, το οποίο είναι απεχθές σε ένα μέρος του και μη βιώσιμο: χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του αποκλείεται να ανασάνει η χώρα» αντιγράφω από την ίδια ευρωδιακήρυξη.

Και συνεχίζω: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει σε μία Ευρώπη δημοκρατική, χωρίς τον άτυπο νόμο του ισχυρού. (…) Χωρίς τρομονόμους, Σένγκεν, Frontex, στρατόπεδα κράτησης μεταναστών…» .

Η Ελλάδα έχει ένα εκατομμύριο παράνομους μετανάστες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φυλάσσονται τα σύνορα, ούτε να επαναπροωθούνται όσοι δεν έχουν άσυλο.

Ο Μαζιώτης τινάζει αυτοκίνητα στην οδό Σταδίου και ο δολοφόνος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τρομονόμους.

Το Μνημόνιο ήταν μία συμφωνία με τους δανειστές για να εξασφαλίσουν με πολύ χαμηλό επιτόκιο εκατοντάδες δισεκατομμύρια που απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεωρεί ότι εάν ήταν ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση θα είχε εξασφαλίσει τα λεφτά με άλλον τρόπο.

Δυστυχώς, όλα αυτά θυμίζουν αριστερό μανιφέστο 15μελούς, για έναν κόσμο που δεν υπάρχει, κι όχι σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας από ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία.