Δύο βδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που εμφανίζει τον πρώην γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας μίλησε χθες για την υπόθεση Μπαλτάκου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Αν ο γενικός γραμματέας μιας κυβέρνησης γνωρίζει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης «στήνουν» πράγματα και μάλιστα είναι νομικός τότε έχει τις εξής κατά σειρά υποχρεώσεις: η πρώτη είναι να πάει να το αναφέρει στον Πρωθυπουργό, η δεύτερη είναι να παραιτηθεί ο ίδιος αμέσως. Κι από κει και πέρα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, να καταγγείλει το ανίερο και να πράξει το χρέος του. Η εξομολόγηση προς τον κ. Κασιδιάρη τι απ’ όλα αυτά επιτελεί;».

Πρόσθεσε δε ότι εκείνος με τον κ. Μπαλτάκο είχαν διαφωνήσει επανειλημμένως στο παρελθόν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Για το θέμα της Χρυσής Αυγής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει μια πολύ καθαρή γραμμή. «Για μας η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν θέλετε η κυβέρνηση δι’ εμού εκφράστηκε κάνοντας μία απολύτως νόμιμη ενέργεια».