Στο εδώλιο κάθονται σήμερα πάνω από 1.200 οπαδοί του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που καθαιρέθηκε από το στρατό.
Μεταξύ των συγκατηγορουμένων στην υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί στην επαρχία αλ-Μίνια, 250 χλμ. νοτίως του Καΐρου, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πολυάριθμοι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μόρσι, μεταξύ των οποίων ο ανώτατος ηγέτης τους, ο Μοχάμεντ Μπαντίε.
Οι κατηγορούμενοι πρέπει κυρίως να λογοδοτήσουν για τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο δύο αστυνομικών και για επιθέσεις εναντίον δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στις 14 Αυγούστου σε αυτή την επαρχία, τη στιγμή που στρατιώτες και αστυνομικοί διέλυαν μέσα σε λουτρό αίματος συγκεντρώσεις ισλαμιστών στο Κάιρο.
Είναι η πρώτη φορά που τόσα πρόσωπα δικάζονται στο πλαίσιο μίας και μόνο υπόθεσης, ενώ πολυάριθμες δίκες ισλαμιστών έχουν αρχίσει μετά την καθαίρεση, στις 3 Ιουλίου, του Μόρσι, του μοναδικού αρχηγού κράτους που εξελέγη ποτέ δημοκρατικά στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με εντημερωτικούς ιστότοπους που πρόσκεινται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι πρώτες ακροαματικές συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε διάστημα έξι διαδοχικών ημερών και έξι δικαστήρια έχουν κινητοποιηθεί για να υποδεχθούν όλους τους κατηγορουμένους, ορισμένοι από τους οποίους πρόκειται να δικαστούν ερήμην.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από