«Διαψεύδεται η εικόνα επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία καλλιεργεί η Κουμουνδούρου», είπε ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

«Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που παρουσιάζονται σήμερα στο «Βήμα», ανατρέπουν πλήρως τη σκοπίμως καλλιεργούμενη, εδώ και καιρό, από την Κουμουνδούρου ατμόσφαιρα, δήθεν προέλασης και επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα που αφορούν στη δική του υποψηφιότητα (εμφανίζεται τρίτος πίσω από τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου) εκτίμησε ότι θα ανατραπούν: «Η μέτρηση αυτή είναι μέτρηση αναγγελίας -και μάλιστα πολύ πρόσφατης- της υποψηφιότητάς μου. Ούτε καν μία δημοσκόπηση έναρξης προεκλογικού αγώνα» δήλωσε.

Σγουρός: «Να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους οι υποψήφιοι»

Στον ΒΗΜΑ 99,5 μίλησε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ κάλεσε τους αντιπάλους του να παραιτηθούν από τα αξιώματα που κατέχουν όσο είναι υποψήφιοι, καθώς και να ασχοληθούν με την περιφέρεια μετά τις κάλπες.

«Απέναντί μου, όπως έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες, είναι 6-7 βουλευτές και ευρωβουλευτές. Το πρώτο, που τους καλώ, είναι να παραιτηθούν της βουλευτικής τους ιδιότητας. Το δεύτερο, σε περίπτωση που δεν εκλεγούν, να συνεχίσουν να μένουν στην περιφέρεια και όχι να είναι υποψήφιοι δεξιά και αριστερά», δήλωσε ο κ. Σγουρός.