Επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στο Δουβλίνο για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η οποία θα εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την Παρασκευή συναντήσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, και την πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Επιπλέον, θα μιλήσει στη συνέλευση του Κόμματος, όπου θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιούνκερ, καθώς μάλιστα είναι ένας εκ των τριών που τον πρότειναν και αναμένεται να αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρώπης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Την Πέμπτη, ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν και τον υπουψήφιο για το χρίσμα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Νωρίτερα, στις Βρυξέλλες είχε συναντηθεί και με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο Αντ. Σαμαράς έφτασε στο Δουβλίνο από τις Βρυξέλλες και πήγε κατευθείαν στο δείπνο των ηγετών, όπου συζητήθηκε η στρατηγική του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές και οι δύο υποψηφιότητες για το χρίσμα, αυτές των κυρίων Γιούνκερ και Μπαρνιέ.

Οι διαδικασίες της συνέλευσης θα ολοκληρωθούν με την ψηφοφορία, η οποία θα είναι ηλεκτρονική.