«Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των πολιτών». Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων σε εκδήλωση για τις δράσεις του δήμου (δεξιά), που έχουν στόχο την αναβάθμιση του ιστορικού Κέντρου και υλοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή ομάδων πολιτών.

Ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι «μοναδική στα χρονικά». Και αυτό διότι «έδωσε τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής σε δημιουργικές ομάδες της πόλης» που ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από μία κοινή προσπάθεια με τους καταστηματάρχες και με τις υπηρεσίες του δήμου για να αλλάξουν την εικόνα του Κέντρου.

Το περασμένο καλοκαίρι ο δήμος δημιούργησε την πλατφόρμα ΣυνΑθηνά για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Οπως είπε ο κ. Καμίνης, από τον περασμένο Ιούλιο απελευθερώθηκαν δημόσιοι χώροι και πεζοδρόμια, καθαρίστηκαν μουντζούρες σε κτίρια στην οδό Αθηνάς, στη Σταδίου, στην Πανεπιστημίου. Εγιναν επίσης καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, τοποθετήθηκαν φωτογραφίες σε κλειστά καταστήματα. Ολα αυτά οφείλονται στην καλή συνεργασία των πολιτών, των υπηρεσιών του δήμου αλλά και ιδιωτών, φορέων και ιδρυμάτων. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του δικτύου ΣυνΑθηνά Στέλιος Βούλγαρης, το οποίο συντόνιζε τις ομάδες πολιτών, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να ενεργοποιηθούν οι πολίτες.