«Στις 9 Φεβρουαρίου του 2011 σου έκαναν έξωση από ένα διαμέρισμα στον αριθμό 20 της οδού Κάθριν στη Νέα Υόρκη και το γέρικο πιτ μπουλ σου μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων. Ηταν πετσί και κόκαλο, είχε άσχημα δερματικά προβλήματα και είχε γεννήσει πάρα πολλές φορές. Ακόμα και καισαρική είχε κάνει, κρίνοντας από την ουλή. Υπολόγισαν πως ήταν 12 χρόνων. Η μουσούδα της ήταν κάπως στραβή και υπήρχαν σημάδια από κάψιμο τσιγάρου στο κεφάλι και τα αυτιά της.

Υποθέτω ότι περνούσες δύσκολα, αφού σου έκαναν έξωση. Ελπίζω τα πράγματα να πήγαν καλύτερα για σένα από τότε. Παρότι μάλλον δεν θα δεις ποτέ αυτήν την αγγελία, ήθελα απλώς να ξέρεις ότι έχω τον σκύλο σου και είναι καλά. Στο καταφύγιο την έβγαλαν Κάθι, από την οδό Κάθριν. Την κράτησαν για να ερευνήσουν ενδεχόμενη κακοποίηση (ήταν πραγματικά σκελετωμένη) κι έπειτα την έβαλαν αμέσως στον κατάλογο των ζώων προς ευθανασία –τι ειρωνεία, το ξέρω. Μου αρέσουν τα γέρικα σκυλιά και λάτρεψα το στραβό μουσούδι της. Αποφάσισα λοιπόν να την υιοθετήσω. Πήρε βάρος και ανάρρωσε από τα δερματικά. Το τρίχωμά της λάμπει τώρα και τα σημάδια από τα τσιγάρα δεν φαίνονται πια. Είναι υποδειγματική με τη μικρή μου κόρη και τα άλλα δύο σκυλιά μας. Αν ήταν πραγματικά 12 χρόνων το 2011, πρέπει να είναι 15 τώρα αλλά πολύ αμφιβάλλω γιατί τρελαίνεται ακόμη για μακρινούς περιπάτους, κολύμπι και παιχνίδι με μπαλάκια. Ακόμα και άνθρωποι που δεν συμπαθούν τα πιτ μπουλ της χαμογελούν και σταματούν να τη χαϊδέψουν. Κοιμάται δίπλα μου καθώς στα γράφω αυτά, αναστενάζοντας από ικανοποίηση. Το σκυλί σου είναι ένα υπέροχο σκυλί.

Αν τυχόν διαβάσεις αυτές τις γραμμές, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πόσων ετών είναι και τι όνομα της είχες δώσει. Επίσης σε παρακαλώ πες μια προσευχή για αυτή, γιατί σύντομα θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση κάποιων μικρών όγκων. Δυστυχώς, όταν ένα ζώο δεν στειρώνεται και γεννάει συνεχώς έχει αυξημένο κίνδυνο να πάθει καρκίνο του μαστού. Ευτυχώς ο κτηνίατρός μας τον εντόπισε νωρίς και ελπίζω ότι η Κάθι θα μπορέσει να ζήσει πολλά ακόμη ευτυχισμένα χρόνια μαζί μας. Είναι πραγματικά το καλύτερο σκυλί.

ΥΓ. Πίσω δεν την παίρνεις».