Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε στις 6 στουπουργείο Οικονομικών με στόχο την προετοιμασία του νέου γύρου τηςδιαπραγμάτευσης με την τρόικα που αρχίζει τη Δευτέρα.

Οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θα βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας στουπουργείο Οικονομικών για την πρώτη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα,ενώ το απόγευμα θα συναντήσουν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρώτος στη σύσκεψη και πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα (5.05)έφτασε στο υπουργείο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περίμενε τους υπουργούςγια να ξεκινήσει η σύσκεψη!

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτήςυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών

Γιώργος Μαυραγάνης, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων ΕσόδωνΧάρης Θεοχάρης.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες και ναυπάρξει συμφωνία με την τρόικα ως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, ώστενα εκταμιευθούν οι δόσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 11 και 16 δισ ευρώ(ανάλογα με το ποσόν που θα εκταμιεύσει το Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο).

Οι μεγάλες εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης αφορούν τις συστάσεις τουΟΟΣΑ για τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη μείωση των εργοδοτικώνεισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 3,9%, τις ομαδικές απολύσεις καιτην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.