Τα νέα δεδομένα στις συναλλαγές έχουν επεκταθεί στις ταμπλέτες αλλά και στα έξπυνα κινητά τηλέφωνα, μια και οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναπτύξει ειδικές εφαρμογές (applications) που αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Ηδη εφαρμογές για το iPhone και το iPad διαθέτουν η Εθνική, η Alpha Bank (μαζί με την Emporiki), η Eurobank και η Citibank, ενώ τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μεταξύ των άλλων, οι υπηρεσίες νέας γενιάς που διαθέτουν οι τράπεζες επιτρέπουν σε όσους έχουν κινητό τηλέφωνο να μεταφέρουν χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό ή να πληρώνουν οφειλές σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να έχουν άμεση πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών τους, να ενημερώνονται για την πορεία του Χρηματιστηρίου και να πραγματοποιούν αγοραπωλησίες μετοχών. Τέλος, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου μπορούν άμεσα και όλο το 24ωρο να υποβάλλουν αιτήσεις για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, έκδοση µπλοκ επιταγών και για µία σειρά από άλλες υπηρεσίες.

Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, δεδομένου ότι οι ταμπλέτες και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα κερδίζουν συνεχώς μερίδιο αγοράς, οι τράπεζες σπεύδουν να μεταφέρουν σε αυτά τα πακέτα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Και αυτό γιατί, αφενός, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αγγίζει το 100% σε πραγματικούς όρους, αφετέρου, οι συσκευές νέας γενιάς επιτρέπουν περισσότερες συναλλαγές με αυξημένη ασφάλεια.