Πρώτη αναγνωριστική συνάντηση θα έχουν αύριο οι αντιπροσωπείες του ΠαΣοΚ και των 58 οι οποίες συμμετέχουν στην επιτροπή που θα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες της συνεργασίας πριν από τη Συνδιάσκεψη της Ελιάς, ενώ την Παρασκευή η τριμελής αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ (Καρύδης, Ρήγας, Κατσικαρέλης) θα έχει διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) και της Δυναμικής Ελλάδας (Μόσιαλος).

Εκ μέρους της Δυναμικής Ελλάδας στην άτυπη επιτροπή θα συμμετάσχουν οι Μάνος Επιτροπάκης με αναπληρωματικό τον Σπύρο Νικόπουλο, Μιχάλης Κούτρας με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Σιώτη και Ορέστης Καλογήρου με αναπληρωματικό τον Μελέτη Ρεντούμη.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων, ο Δημήτρης Καρύδης από το ΠαΣοΚ είπε χθες (ρ/σ 9,84) ότι θα επιλυθούν κάποια εκκρεμή ζητήματα με κοινό στόχο τη συνδιάσκεψη: «Εξω από τα θέματα των προσώπων πολύ σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι θέσεις. Ο κόσμος θέλει να ακούει για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα, ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, πώς η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του Νότου εντάσσονται μέσα στο ευρωπαϊκό σύστημα, τι αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε στην Ευρώπη ξανά ένα κοινωνικό κράτος που να προστατεύει τις ευπαθείς, αδύναμες, κοινωνικές ομάδας, θέματα της ρευστότητας των τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ. Στο μεταξύ το ΠαΣοΚ επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του από την πρωτοβουλία του στενού συνεργάτη τού προέδρου του, του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, να κατεβάσει «αντάρτικο» στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή του χθες, άδειασε καθαρά τον πρώην βουλευτή Ηλείας και ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του συνιστά αυτενέργεια: «Το ΠαΣοΚ κινείται στις περιφερειακές εκλογές συντεταγμένα και θεσμικά. Κανένα στέλεχος του ΠαΣοΚ δεν μπορεί να αυτενεργεί στο όνομα δήθεν του ΠαΣοΚ ή του προέδρου του».