Την ικανοποίησή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Πράγματι η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το 2014», αναφέρει σε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί στις σημερινές του δηλώσεις –κατά την επίσκεψή του στο υπ. Εργασίας- ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την υλοποίηση της πρότασης της 11ης Ιανουαρίου του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, για την δημιουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης».

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ «μόνον έτσι θα υπάρξει ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός και ο συντονισμός των δράσεων και των πόρων από το σύνολο της Κυβέρνησης (με ενεργή συμμετοχή των αναπτυξιακών Υπουργείων), ώστε να ανασχεθεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

«Είναι ακόμη θετικό ότι προχωρεί η υλοποίηση των Προγραμμάτων που υιοθετήθηκαν μετά από προτάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό της Κοινωφελούς Εργασίας», καταλήγει.