Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με στοχευμένους ελέγχους σε σπίτια προσώπων του περιβάλλοντος του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και σε σπίτια ατόμων που έχουν σχέση με τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στόχος της επιχείρησης είναι να σφίξει ο κλοιός γύρω από τον δραπέτη-τρομοκράτη και να αποκοπεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας δικτύου υποστήριξης. Στη χθεσινή επιχείρηση έγιναν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στη Θεσσαλονίκη και τρία στην Αθήνα και συνελήφθησαν δύο άτομα.

Στην κατοχή του ενός συλληφθέντος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ένα τσεκούρι, τέσσερα ξύλινα ρόπαλα, ένα πιστόλι replica, ένας ασύρματος πομποδέκτης, τρία μαχαίρια, μία ξιφολόγχη πολεμικού τουφεκιού τύπου Καλάσνικοφ, δύο σπρέι πιπεριού, λέιζερ, επτά αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένα έντυπο αναρχικού περιεχομένου.

Στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντος βρέθηκαν ένα δίκαννο με 188 φυσίγγια, ένα αεροβόλο πιστόλι replica, 38 αβολίδωτα φυσίγγια, ένα μαχαίρι ναυτικού τύπου, ένα ζευγάρι χειροπέδες και μία αντιασφυξιογόνος μάσκα.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε στην εμφύλια διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ κρατουμένων για την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Με κείμενο που αναρτήθηκε προχθές το βράδυ στην ιστοσελίδα Indymedia και υπογράφουν δέκα κρατούμενοι, δίνουν απάντηση σε δύο προηγούμενα κείμενα άλλης ομάδας των Πυρήνων την οποία κατηγορούν ότι αφήνει «υπονοούμενα με βαριές κατηγορίες» εναντίον τους.