Σε σημαντική αύξηση των πτήσεών τους προς την Ελλάδα προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες, λόγω της νέας ανόδου του τουριστικού ρεύματος που αναμένεται το 2014.

Μετά την ενοποίηση της Aegean με την Olympic Air και την απόφαση της Ryanair να δημιουργήσει βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το αεροπορικό σκηνικό στην Ελλάδα εμπλουτίζεται και με νέους αερομεταφορείς.

Ο όμιλος Aegean και Ολυμπιακής προχωρεί στην ενίσχυση των δρομολογίων του, ενώ το ίδιο κάνουν και άλλες ξένες εταιρείες, εντείνοντας τον ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, οόμιλος Aegean και Ολυμπιακήςθα εκτελεί επτά νέα δρομολόγια από τη Γαλλία. Οι τρεις καθημερινές πτήσεις προς την Αθήνα γίνονται πέντε, ενώ θα υπάρχουν και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Ρόδο και Καλαμάτα.

Από την πλευρά της, η ΕasyJet ανακοίνωσε την Πέμπτη δύο καινούργιες απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο της Ρώμης προς τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.

Από τις 2 Απριλίου, η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται με το αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο, με 3 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, με αρχική τιμή απλής μετάβασης 34,99 ευρώ.

Επίσης, από τις 17 Ιουνίου, θα υπάρχει σύνδεση του Φιουμιτσίνο με τη Ρόδο, με 4 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, με εισιτήρια από 57,49 ευρώ. Επιπλέον, από το καλοκαίρι η easyJet θα συνδέει την Αθήνα με το Αμβούργο.

Η Ryanair ανακοίνωσε νέα δρομολόγια τα οποία θα συνδέουν τα Χανιά με το Μπόρνμουθ, κάθε Τρίτη (από την 1η Απριλίου 2014) και τη Ρόδο με το Όσλο (Ρίγκ) (από 28 Απριλίου 2014), κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Στο μεταξύ, από τις 26 Φεβρουαρίου, ξεκινούν οι τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις της Air Berlin, μεταξύ Βιέννης και Καλαμάτας. Έως και τις 6 Νοεμβρίου, θα γίνονται δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Ακόμα, μετά από απουσία ενός έτους, η Brussels Airlines ξεκινά και πάλι πτήσεις προς την Αθήνα τρεις φορές την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες.

Η Transavia εγκαινιάζει επίσης δύο νέες πτήσεις από Νάντη και Λιόν.

Εννέα νέες συνδέσεις από Γερμανία για Κρήτη και Ρόδο προγραμματίζει για πρώτη φορά, τη φετινή περίοδο η αεροπορική εταιρεία SunExpress Germany.

Η εταιρεία θα πετάει για Ηράκλειο από Μόναχο, Νυρεμβέργη, δυο φορές την εβδομάδα και από Ντίσελντροφ και Στουτγάρδη, μία φορά την εβδομάδα, από τις αρχές Μαΐου.

Για Ρόδο θα εκτελεί πτήσεις από Στουτγάρδη, Κολωνία, Λειψία και Ντίσελντορφ, μία φορά την εβδομάδα και από Μόναχο, δύο φορές την εβδομάδα. Η Sun Express Germany είναι θυγατρική της γερμανοτουρκικής Sun Express που εδρεύει στην Αττάλεια.