Μια αρκετά θετική εικόνα της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάζει ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του στην γερμανική μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital.
Ο κ. Ράιχενμπαχ εξαίρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Ο επικεφαλής της Task Force παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, προσθέτει όμως ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας. Τονίζει, ωστόσο, ότι απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.
Όπως παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου, η εικόνα που σκιαγραφεί ο κ. Ράιχενμπαχ είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το Capital τονίζει, μάλιστα, ότι μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Συνωμοσιολογία πως οι Γερμανοί θέλουν να μας κάνουν αποικία»

Ως «θεωρίες συνωμοσίας» απορρίπτει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την κριτική πως η Γερμανία θέλει να «κάνει αποικία την Ελλάδα» σε δηλώσεις του σε εκτενές ρεπορτάζ γερμανικού περιοδικού για την κατάσταση στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Capital Capital σε ρεπορτάζ που ασχολείται με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο του οποίου συνομίλησε και με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο Αδ.Γεωργιάδης, γράφει το περιοδικό, «υπερασπίζεται τους Γερμανούς ενώπιον της κριτικής που δέχονται στην Ελλάδα: «Οι θεωρίες συνωμοσίας πως οι Γερμανοί θέλουν να μας κάνουν αποικία τους είναι ανοησίες» ο υπουργός στο Capital.

Αναγνωρίζοντας πως ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχει βρει αντιστάσεις, ο Αδ.Γεωργιάδης λέει ότι «τώρα όμως, ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι που ψηφίζουν ακραία αριστερά κόμματα καταλαβάινουν ότι η Task Force θέλει να βοηθήσει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από