Μολότοφ και πέτρες από τη μία πλευρά, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες από την άλλη: Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την ουκρανική αστυνομία τη νύχτα στο Κίεβο, όπου η πολιτική ένταση βρίσκεται στο κόκκινο.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να επέμβουν τα ξημερώματα της Τρίτης σε κατασκήνωση διαμαρτυρίας, αλλά δέχθηκαν μολότοφ και πέτρες από τους συγκεντρωμένους.

Η απάντηση ήρθε με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει έναν καταπέλτη και ένα πρόχειρο «οχύρωμα» που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Ο αρχηγός του ισχυρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πληρωμένους κακοποιούς ως προβοκάτορες για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές άρχισαν κυνήγησαν και εκδίωξαν τους «προβοκάτορες» που έσπαγαν τζάμια και προσπαθούσαν να κάψουν αυτοκίνητα.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα του ουκρανικού κοινοβουλίου δημοσίευσε τους νόμους που καθιστούν αυστηρότερες τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών, θέτοντας σε ισχύ τις διατάξεις που είχαν αναζωπυρώσει τις αντιδράσεις.