Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και μικροκομματικά συμφέροντα.

Στην ερώτηση ο κ. Τσίπρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι με βάση «τις μέχρι σήμερα “διαρροές”», αλλά και τη σχετική δήλωση του κ. Μιχελάκη στο Mega στις 11 Δεκεμβρίου 2013, «η κυβέρνηση προωθεί μία απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας μεθόδευση, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά παράβαση τόσο του ίδιου του “γράμματος” του νόμου (άρθρα 9 και 114 Ν. 3852/2010), όσο και της κοινής λογικής».

Ο κ. Τσίπρας ζητεί από τον κ. Μιχελάκη να ξεκαθαρίσει εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε ιδιαίτερη πράξη προκήρυξης, μέσω της έκδοσης προεδρικού διατάγματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε αυτοτελώς είτε σε ενιαίο ΠΔ με την προκήρυξη των ευρωεκλογών.

Επίσης, ερωτά εάν η κυβέρνηση έχει ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την «παράνομη μεθόδευσή της» και πώς δικαιολογεί την επιλογή της να σπαταλήσει, και δη κατά τρόπο παράνομο, 50 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, «για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές της σκοπιμότητες, τη στιγμή που επιβάλλει ανάλγητα μέτρα λιτότητας ακόμα και στα πιο αδύναμα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από