Mία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με αμιγώς εξαγωγικό προσανατολισμό, υλοποιεί ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την εξόρυξη λευκόλιθου στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Σε μια περιοχή που πλήττεται από την ανεργία η θυγατρική του ομίλου με την επωνυμία ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι έχει δημιουργήσει ήδη 100 θέσεις εργασίας και αναφέρει ότι στην πλήρη ανάπτυξη του επιχειρησιακού της πλάνου οι εργαζόμενοι στην εταιρεία θα ξεπεράσουν τους 400.

Ο όμιλος πριν από έξι χρόνια απέκτησε την πτωχευμένη ΒΙΟΜΑΓΝ, και αποδύεται σε αγώνα δρόμου για να αποκτηθούν εκ νέου άδειες εξόρυξης, να γίνουν γεωτρήσεις για να διαπιστωθεί η ποιότητα του λευκόλιθου και βεβαίως να εκσυγχρονιστούν οι φούρνοι της εταιρείας.

Μόλις πριν από οκτώ μήνες, μετά και τη λήψη των τελευταίων απαραίτητων αδειών, η ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ξεκίνησε την εξόρυξη λευκόλιθου και την περασμένη εβδομάδα το πρώτο πλοίο με φορτίο συνολικού βάρους περίπου 2,5 χιλιάδων τόνων αναχώρησε από το λιμάνι Κυμασίου της Εύβοιας με προορισμό την Ιταλία, σηματοδοτώντας την επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας των μεταλλείων λευκολίθου του Μαντουδίου έπειτα από 15 χρόνια.