Πειρατές κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο κατεύθυναν προς τα σομαλικά ύδατα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Πρόκειται για το MV Marzooqah, το οποίο έστειλε σήμα κινδύνου το βράδυ της Κυριακής από την Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια άλλαξε πορεία, κατευθυνόμενο προς τον Κόλπο του Άντεν, δήλωσε ο Άντριου Μουανγκούρα, γγ της Ένωσης Θαλασσοπόρων της Κένυας.
Στο σκάφος, το πλήρωμα του οποίου αποτελείται από Ινδούς, Αιγύπτιους και Σύρους, επιβιβάστηκαν οκτώ με εννέα πειρατές. Θεωρείται ότι στο πλοίο εξακολουθούν να βρίσκονται πέντε ένοπλοι. Το πλοίο είχε δεχτεί επίθεση και το 2011, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ναυτικής δύναμης της Ε.Ε. στη Σομαλία (EU NAVFOR), υπάρχουν πληροφορίες περί επίθεσης εναντίον σκάφους στην Ερυθρά Θάλασσα, πέρα από την περιοχή επιχειρήσεών της ευρωπαϊκής δύναμης.
Ο αριθμός των επιθέσεων από σομαλούς πειρατές σημείωσε κάθετη πτώση μέσα στο 2013, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της διεθνούς ναυτικής προσπάθειας. Ωστόσο, ειδικοί του χώρου της ναυτιλίας επισημαίνουν ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται όσο οι συμμορίες οι οποίες δρουν με βάση τη Σομαλία δεν αντιμετωπίζονται στο έδαφος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από