Ο Λουκάς Βύντρα σκόραρε και η Λεβάντε άντεξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα (1-1) παίρνοντας ένα σημαντικό βαθμό στην 20η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Μπαρτσελόνα πάντως παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης έφερε 1-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν» με τη Σεβίλλη.

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν δεν τα κατάφερε κόντρα σε μία ομάδα της οποίας οι μισοί παίκτες έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα! Εκτός από τον Βύντρα, στη Λεβάντε αγωνίζεται ο Νίκος Καράμπελας και ακόμα, οι Ιβανσιτς, Σιμάο, Χουανφράν και Ελ Ζαρ.

Η Λεβάντε προηγήθηκε στο 10′ με κεφαλιά του Βύντρα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ιβανσιτς. Η Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε με κεφαλιά του Πικέ στο 19′, ενώ είχε αρκετές φάσεις στο β’ μέρος για να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης λοιπόν δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί την γκέλα της Μπαρτσελόνα. Στο ματς με τη Σεβίλλη, προηγήθηκε με τον Βίγια στο 18′, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 73′ με πέναλτι του Ράκιτιτς. Η Σεβίλλη τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μορένο στο 90′.

Στη βαθμολογία, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν από 51 βαθμούς και ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 50.