Στις 20 πρώτες χώρες του κόσμου, ανάμεσα σε 125, αναφορικά με την ποιότητα και την επάρκεια στη διατροφή των πολιτών τους συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας Oxfam.

Η έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης βαθμολογεί κάθε χώρα για την ποιότητα των τροφίμων της, το κόστος τους, την πρόσβαση των πολιτών στα τρόφιμα (επίπεδα υποσιτισμού) αλλά και για το πόσο υγιεινά είναι σε σχέση με την εκδήλωση ασθενειών όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την κατάταξη, μοιράζεται τη 13η θέση με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία. Μάλιστα η Ελλάδα, όσον αφορά το επίπεδο των τιμών των τροφίμων, βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με χαμηλά επίπεδα τιμών, καθώς κατέχει την 4η θέση μαζί με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Ολλανδία, τη 2η θέση να μοιράζονται η Γαλλία, η Ελβετία και η Πορτογαλία και στην 3η θέση είναι η Ισπανία.

Στη συνολική κατάταξη πάντως (λαμβανόμενων υπόψη όλων των κριτηρίων) πρωταθλήτρια σε ποιοτικό, φθηνό, επαρκές και υγιεινό φαγητό αναδεικνύεται η Ολλανδία με 6 βαθμούς και έπονται Γαλλία και Ελβετία με 8 βαθμούς, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Σουηδία με 10 βαθμούς και Αυστραλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία με 11 βαθμούς. Με 12 βαθμούς ακολουθούν η Ισπανία, η Ελλάδα, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία. .