Οι καμπάνες του υποβιβασμού ηχούν όλο και πιο δυνατά πλέον στο Κλεάνθης Βικελίδης, όμως ο Λάμπρος Σκόρδας με τους συνεργάτες του δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν αγώνα μέχρις εσχάτων. Για τον λόγο αυτό τα ξημερώματα της Τρίτης ξύπνησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν μετά το παιχνίδι με την Καλλονή και όλοι μαζί έδωσαν όρκο να πολεμήσουν για την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Πέρα από την αγωνιστική μάχη όμως, ο Αρης βγαίνει στο πεδίο της μάχης έχοντας απέναντί του την ΕΠΟ, αφού θεωρεί ότι η απόφαση της ομοσπονδίας να μην εκδίδει δελτία στους Γουναρίδη, Μπουγαΐδη, Βλάχο, Κουσίδη και Καμινιώτη είναι παράνομη. Οπως επίσης θεωρεί ότι παράνομη είναι και η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ να εκδικάσει τις υποθέσεις των Κοτταρίδη, Γκιάρο, Τόχα, Αραβίδη, Σανκαρέ και Νάτσο Γκαρσία, οι οποίοι ζητούν επιβολή κυρώσεων στον Αρη επειδή δεν τηρήθηκαν οι διακανονισμοί που είχαν συνάψει μαζί του. Για τον λόγο αυτό, θα σταλεί σήμερα εξώδικο στα γραφεία της ΕΠΟ όπου θα καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους ο Αρης θεωρεί παράνομες τις επιλογές της Ομοσπονδίας.

Η νομική γραμμή των Κιτρίνων βασίζεται στην προσωρινή διαταγή που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99. Σύμφωνα με την προσωρινή αυτή διαταγή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προστατεύεται από τις απαιτήσεις των πιστωτών μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση. Αυτό που ζητάει ο Αρης είναι να εκδοθούν τα δελτία των πέντε παικτών που αποκτήθηκαν, ενώ χαρακτηρίζει παράνομη την εκδίκαση των έξι υποθέσεων στο διαιτητικό δικαστήριο. Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου έναν μήνα, ενώ στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να εκδικαστούν και οι υποθέσεις των Φατί, Ντίκο και Καστίγιο. Η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του Αρη στο άρθρο 99 είναι προγραμματισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου. Θεωρητικά, μέχρι τότε και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κινδυνεύει. Πρακτικά όμως, αποδεικνύεται ότι η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έχει διαφορετική άποψη και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες ποια νομική ερμηνεία θα επικρατήσει.