Η Χρυσή Μπάλα πήρε τη θέση της στο Μουσείο του Κριστιάνο Ρονάλντο, και αν δεν την πήρε ακόμη σύντομα θα κοσμεί την Ωραία Πύλη του ναού της ματαιοδοξίας ενός ποδοσφαιρικού θεού. Το θέμα είναι στην αξία ενός τέτοιου εκθέματος.

Ενώ λοιπόν ακόμη τα φώτα της γιορτής στη Ζυρίχη δεν είχαν σβήσει και η Φερνάντα Λίμα δεν είχε ξεβάψει το ελαφρύ ψιμύθιο από το χαμογελαστό πρόσωπό της, ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί αμφισβητούσε απροκάλυπτα τον θεσμό της βράβευσης του καλύτερου ποδοσφαιριστή. Ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που διέπρεψε εντός γηπέδων με τις εύστοχες εκτελέσεις φάουλ, και αυτή τη φορά ευστόχησε στις παρατηρήσεις του. Τι είπε, δηλαδή; Οτι με τον τρόπο που διεξάγεται η ψηφοφορία και του χρόνου θα έχουμε τους ίδιους στο πάνελ, με προεξάρχοντα τον Μέσι.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το σάλιο του γάλλου παράγοντα και τα προγνωστικά για τον νικητή της Χρυσής Μπάλας του 2014 έδιναν τον Μέσι πρώτο, τον Ρονάλντο δεύτερο και τρίτο (η έκπληξη) τον Σουάρες. Και όλα αυτά πριν ακουστεί το σφύριγμα της σέντρας στο Μουντιάλ. Πολύ σωστά λοιπόν επισήμανε ο Πλατινί πως αυτοί που ψηφίζουν για τον θεσμό (παίκτες, προπονητές και δημοσιογράφοι) πείθονται από το ταλέντο και την προσωπικότητα και όχι από τις επιτυχίες. Αποτέλεσμα; Το στοιχείο της έκπληξης που ντύνει το ποδόσφαιρο με το ακριβό ρούχο του βασιλιά να εκλείπει.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, λοιπόν; Κάπως έτσι. Γιατί αν από τώρα ο Μέσι και ο Ρονάλντο (ταλέντα αδιαμφισβήτητα) αρχίσουν τις κοκορομαχίες για την επόμενη Χρυσή Μπάλα οι θεατές δικαίως θα στραφούν στο χρυσό ντεκολτέ της Αντριάνας ή της Φερνάντα. Αλλωστε όσα κοστούμια κόκκινα, πουά ή πράσινα να βάλει ο αργεντινός σταρ για να τραβήξει τα φλας της δημοσιότητας πάνω του, με όση μπριγιαντίνη και να πασαλείψει την κόμη του ο Πορτογάλος, πάντα θα υπάρχει μια Λίμα που θα τροχίζει τη ματαιοδοξία τους…