«Ο Φρανσουά Ολάντ δεν έχει επιλογή: οφείλει να μιλήσει από την καρδιά του, να παραδεχθεί τη νέα του σχέση και να παντρευτεί το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με τον Ζακ Σεγκελά, τον γάλλο γκουρού της διαφήμισης και προσωπικό σύμβουλο σε θέματα επικοινωνίας του Φρανσουά Μιτεράν και του Λιονέλ Ζοσπέν, η κατάληξη του ερωτικού σκανδάλου που απασχολεί τη γαλλική κοινή γνώμη δεν μπορεί παρά να έχει ένα ευτυχισμένο τέλος. Τουλάχιστον για το «παράνομο» ζευγάρι.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο Σεγκελά ανέφερε ότι αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο στην υπόθεση που έχει αναστατώσει το Ελιζέ δεν ήταν τόσο η αποκάλυψη του δεσμού του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, αλλά η αφέλεια με την οποία ο γάλλος πρόεδρος χειρίστηκε το θέμα. Θεωρεί ότι από τη στιγμή που ο δεσμός τους ήταν γνωστός στα παρισινά σαλόνια εδώ και μήνες, ο Ολάντ έπρεπε να τον είχε αποκαλύψει οικειοθελώς. Οπως είχε κάνει ο Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι, έπειτα από προτροπή του Σεγκελά. Εκείνος όμως νόμιζε ότι θα μπορούσε να παραμείνει κρυφός ή έστω να αποσιωπηθεί.

Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον ο Ολάντ είναι να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση. Αλλωστε είναι γνωστό ότι δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που υπήρξε άπιστος στη σύζυγο ή τη σύντροφό του, ενώ την ίδια στιγμή 70% των Γάλλων παραδέχονται ότι έχουν απατήσει το έτερόν τους ήμισυ. «Οι Γάλλοι μπορούν να συγχωρέσουν μια ατασθαλία αλλά όχι έναν επίσημο (παράλληλο) δεσμό. Ενας πρόεδρος με δύο γυναίκες δεν είναι αποδεκτός σήμερα», είπε ο Σεγκελά, συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη δεκαετία του ’80, περίοδο κατά την οποία πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ο Φρανσουά Μιτεράν. «Ο Ολάντ όμως δεν έχει το χάρισμα του Μιτεράν», υπογράμμισε ο Σεγκελά. Αν και ο Μιτεράν είχε τότε και τη συνενοχή του Τύπου.