Τη δυνατότητα να αποκτήσουν πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στις κλινικές μελέτες που έχει διεξάγει από το 1990 σε διάφορα πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο, αποφάσισε να δώσει η φαρμακευτική εταιρεία LEO Pharma (εξειδίκευση σε δερματολογικά).

H πρόσβαση θα επιτρέπεται σε ερευνητές, επαγγελματίες υγείας και συλλόγους ασθενών καθώς και αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό όχι απλώς ενημερωτικό, αλλά και διαγνωστικό εργαλείο.

«Η LEO Pharma είναι μια εταιρεία με επίκεντρο τον ασθενή και για μας αυτό σημαίνει απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τα αποτελέσματα από τις κλινικές μας μελέτες. Με αυτόν τον τρόπο παρέχουμε τη δυνατότητα τόσο σε ασθενείς όσο και σε επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία τους, όντας πλήρως ενημερωμένο», εξηγεί η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκιτ Ααμπο.

Εκθέσεις κλινικών μελετών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 1990 θα δημοσιευθούν σταδιακά, από το Μάρτιο του 2014, ξεκινώντας με τις πιο πρόσφατες και με όλες τις εκθέσεις κλινικών μελετών να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών.

Διευκρινίζεται ότι για να ενημερωθεί ένας ειδικός για τις κλινικές μελέτες ενός φαρμάκου, θα πρέπει να πληρώσει είτε συνδρομή σε επιστημονικό περιοδικό ή να αγοράσει κατά παραγγελία συγκεκριμένες μελέτες.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις, πάντως, από πλευράς ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η δωρεάν πρόσβαση βοηθά στην ταχύτερη εξέλιξη επιστημονικών δεδομένων, άρα και νέων θεραπειών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από