Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Λεωχάρους 3, με Προεδρικό Διάταγμα που πρότεινε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Το Π.Δ. έχει σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επικύρωση.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα παραπάνω τμήματα θα απορροφηθούν από τα άλλα τρία τμήματα του κέντρου της Αθήνας, δηλαδή της Ομόνοιας, του Συντάγματος και των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου -όπως μετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ- η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Ακρόπολης, είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σε λίγες μέρες από τον υπουργό Νίκο Δένδια και προβλέπει, εκτός των άλλων, αναδιάταξη των δυνάμεων, με κύριο στόχο την αστυνόμευση στον δρόμο και τον περιορισμό των αστυνομικών που θα υπηρετούν στα τμήματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, μαζί με τα αντίστοιχα Τμήματα Ασφαλείας, που θα υλοποιηθούν με Προεδρικά Διατάγματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από