Εφεση υπέρ του νόμου άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Μανώλης Ρασιδάκης, κατά του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η έφεση αφορά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε ύστερα από τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ανακριτής είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του 83χρονου επιχειρηματία, ενώ ο εισαγγελέας, του οποίου την άποψη υιοθέτησε το Συμβούλιο, γνωμοδότησε υπέρ τού να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων.

Ο Ευσταθίου κατονομάστηκε από τον επίσης κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα, ως ένα από τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν.

Στην απολογία του στον ανακριτή ο Ευσταθίου ομολόγησε πως έδωσε μίζες και μετά το 2005. Οι μίζες αφορούσαν το οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια και ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις και πολλές φορές αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα χρήματα που αρχικά ισχυριζόταν ότι έδινε σε απόστρατους αξιωματικούς για παροχή υπηρεσιών, όπως μελέτες, ήταν τελικά μίζες.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από