Εφεση υπέρ του νόμου άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Μανώλης Ρασιδάκης, κατά του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η έφεση αφορά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε ύστερα από τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ανακριτής είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του 83χρονου επιχειρηματία, ενώ ο εισαγγελέας, του οποίου την άποψη υιοθέτησε το Συμβούλιο, γνωμοδότησε υπέρ τού να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων.

Ο Ευσταθίου κατονομάστηκε από τον επίσης κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα, ως ένα από τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν.

Στην απολογία του στον ανακριτή ο Ευσταθίου ομολόγησε πως έδωσε μίζες και μετά το 2005.Οι μίζες αφορούσαν το οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια και ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις και πολλές φορές αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα χρήματα που αρχικά ισχυριζόταν ότι έδινε σε απόστρατους αξιωματικούς για παροχή υπηρεσιών, όπως μελέτες, ήταν τελικά μίζες.