Τουλάχιστον πέντε στρατιώτες και τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής θέσης κοντά στην πόλη Ρεντφάν της νότιας Υεμένης. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, απήχθησαν και τέσσερις στρατιώτες.

«Ένοπλοι του κινήματος του νότου με αυτόματα όπλα και αντιαρματικές ρουκέτες πραγματοποίησαν επίθεση στην επαρχία Λαχτζ καταστρέφοντας δύο τεθωρακισμένα και σκοτώνοντας οκτώ στρατιώτες. Οι δράστες της επίθεσης έχασαν δύο άνδρες τους αλλά κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερις στρατιώτες» δήλωσε η στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Barakish, οι ένοπλοι ήταν μέλη του αυτονομιστικού κινήματος του νότου.

Ωστόσο, ηγετικά στελέχη του κινήματος αυτού αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση, η οποία πραγματοποιείται την ώρα που επικρατεί κλίμα έντασης στη νότια και νοτιοανατολική χώρα.

Η περιοχή συγκλονίζεται από βίαια επεισόδια εδώ και ημέρες, με μια αναβίωση των διεκδικήσεων των αυτονομιστών του νότου και τις διαμαρτυρίες των φυλών μετά τον θάνατο του αρχηγού της Συμμαχίας των φυλών Χαντραμούτ, του Σαΐντ Μπεν Χαμπρίσε, στις αρχές Δεκεμβρίου, σε ανταλλαγή πυρών με τον στρατό.

Το Σάββατο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο την Παρασκευή 19 ανθρώπων στη νότια επαρχία Ντάλεχ από πυρά του στρατού.