Το βράδυ που ο Βαγγέλης Αγγέλου οδήγησε τον μπασκετικό Αρη στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας ήδη είχε φύγει από τη χώρα! Τα συναισθήματα, πλούσια και αντιφατικά. Από τη μία να προσφέρεις τις γνώσεις και να δίνεις τον αγώνα σου για κάτι που δεν θα ζήσεις και από την άλλη να σχεδιάζεις το μέλλον το δικό σου και της επόμενης επαγγελματικής στέγης σου.

«Δύσκολα πράγματα, όταν όμως δένεσαι και αγαπάς προετοιμάζεις και γι’ αυτό που θα έρθει έπειτα από εσένα», δήλωσε ο 52χρονος τεχνικός έχοντας οδηγήσει τον άλλοτε κραταιό Αρη στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ και γνωρίζοντας ότι είχε παραδώσει στον επόμενο (αντικαταστάτη του) το δικαίωμα να διεκδικήσει το τρόπαιο. Η πρόταση της τουρκικής Ανατολού Εφές ήταν πολύ σπουδαία, συμφέρουσα και σημαντική για να την προσπεράσει.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ωστόσο, το γεγονός δηλαδή ότι ο Αρης συναίνεσε στην απελευθέρωση του προπονητή που τον οδήγησε στη διεκδίκηση ενός εγχώριου τροπαίου ύστερα από εννέα χρόνια (μετά το 72-68 υπέρ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου το 2005) σφύζει από αθλητική υγεία και αποτελεί την αναγνώριση της προσφοράς του Αγγέλου στην ομάδα.

Οι παράγοντες του Αρη δεν όρθωσαν εμπόδια. Τουναντίον αναγνώρισαν την προσπάθειά του και το δίκαιο της επιθυμίας του Αγγέλου να αποχωρήσει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, διαφημίζονται και οι ίδιοι για τη συμβολή τους στην παραδοχή ότι ο συγκεκριμένος προπονητής αξίζει κάτι παραπάνω. Τον βοήθησαν να αναδειχθεί και να πείσει ότι πλέον είναι έτοιμος για τη θέση του πρώτου σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Βλέπετε ο Αγγέλου έχει κάνει πολλά αγροτικά… Βοηθός του Μίλαν Μίνιτς στον Αρη, δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μαρούσι, δις στο πλευρό του Ντούσαν Ιβκοβιτς σε Ντινάμο Μόσχας και Ολυμπιακό. Τώρα θα επιλέξει εκείνος τον βοηθό του ως ο επικεφαλής επιτελείου σε ομάδα που πάντοτε στοχεύει ψηλά.