Εξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής δεκάδες μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να του ψάλλουν τα «κάλαντα», εν όψει του διαλόγου για τη διαδημοτική κινητικότητα.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τριγωνάκια στα χέρια έψαλαν «κάλαντα» δικής τους έμπνευσης, με μηνύματα κατά της λιτότητας και της διαθεσιμότητας. Επιπλέον, κρατούσαν ένα κουτί με τη φωτογραφία του Μιχάλη Λιάπη και ζητούσαν ενίσχυση υπέρ του πρώην υπουργού.

Μετά τα «κάλαντα» έξω από το κλειστό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου, αναμένοντας τον Λ.Γρηγοράκο.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος επέρριψε ευθύνες για την ένταση σχετικά με τη διαδημοτική κινητικότητα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι έχει καλέσει την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε διάλογο για τη διαδημοτική κινητικότητα -η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες- και πως δεν δικαιολογούνται αντιδράσεις.

Υπογράμμισε, δε, ότι κατανοεί τα κίνητρα του κ. Καμίνη, λέγοντας πως «είναι ανασφαλής εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων κατηγόρησε τον κ. Γρηγοράκο ότι συνέταξε μια μελέτη στο πόδι, με στοιχεία Ιουνίου 2013.

Το φθινόπωρο βγήκαν σε διαθεσιμότητα όλοι οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί, δημιουργώντας προβλήματα στην ευρυθμία και την ευταξία της πόλης επισήμανε ο κ. Καμίνης και αναρωτήθηκε αν δεν γνωρίζει το υπουργείο Εσωτερικών την απόφασή του για τη διαθεσιμότητα όλων αυτών των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων.

Πως είναι δυνατόν να καταγράφει τέτοια στοιχεία πλεονάζοντος προσωπικού στους δήμους, με παρωχημένα δεδομένα το υπουργείο Εσωτερικών; αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων.