Ο πρώην αστέρας του μπάσκετ, Ντένις Ρόντμαν, αναμένεται την Πέμπτη να πραγματοποιήσει ένα ακόμα ταξίδι στη Βόρεια Κορέα, παρά τις πολιτικές εντάσεις που επικρατούν γύρω από το θέμα της εκτέλεσης του θείου του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Ρόντμαν είχε επισκεφτεί την Πιονγιάνγκ δύο ακόμα φορές στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη χώρα πέρασε πολύ χρόνο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο -όπως έχει δηλώσει- έχει αναπτύξει μια πραγματική φιλία.

Από την Ουάσινγκτον, ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, θέλησε να διαχωρίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ από την επίσκεψη του Ρόντμαν.

«Δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τον κύριο Ρόντμαν σχετικά με το ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ελέγχει τα προσωπικά ταξίδια των αμερικανών πολιτών στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας».

Ο Ρόντμαν αναμένεται να προπονήσει για 4 ημέρες την εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας.

Εχει δηλώσει επίσης ότι σκοπεύει να επιστρέψει τον Ιανουάριο στην Πιονγιάνγκ μαζί με άλλους αστέρες του αθλήματος, προκειμένου να διοργανώσει αγώνες μπάσκετ με αφορμή τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Ντένις θα προπονήσει για μερικές ημέρες την ομάδα της Βόρειας Κορέας ώστε να είναι έτοιμη για τον αγώνα του Ιανουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Ρόντμαν.