Εταιρεία κούριερ με αποκλειστικό αντικείμενο τη διανομή… τρομοδεμάτων – μαϊμού ίδρυσε ένας 39χρονος. Χθες πάντως, ημέρα των εγκαινίων της εταιρείας, ο 39χρονος συνελήφθη γιατί είχε αποστείλει τουλάχιστον πενήντα «βόμβες» συσκευασμένες σε κουτιά από γλυκά σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Τα τρομοδέματα περιείχαν ένα γύψινο ομοίωμα βόμβας με καλώδια που εξείχαν, ρολόι και λαμπάκι, πιστό αντίγραφο πραγματικής βόμβας.

Η απίστευτη αυτή ιστορία που προκάλεσε αναστάτωση σε παραλήπτες αλλά και την κινητοποίηση της Αστυνομίας αποκαλύφθηκε χθες το πρωί.

Υπάλληλοι τράπεζας στο Νέο Ηράκλειο παρέλαβαν το δέμα και επειδή τους φάνηκε ύποπτο ειδοποίησαν την Αστυνομία. Η περιοχή αποκλείσθηκε μέχρι που έγινε αντιληπτό ότι η βόμβα ήταν ψεύτικη. Στο μεταξύ, άλλοι αστυνομικοί έσπευσαν στα γραφεία της εταιρείας κούριερ από όπου είχε σταλεί το δέμα. Η εταιρεία στεγαζόταν σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Φρύνης στο Παγκράτι. Γρήγορα διαπίστωσαν ότι κατασκευαστής των «βομβών» και αποστολέας των δεμάτων ήταν ο 39χρονος ιδιοκτήτης της. Με ακατάληπτα λόγια, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, που όπως διαπιστώθηκε αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να  εκδικηθεί και να εκβιάσει. Το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο 39χρονος είχε φροντίσει ακόμα και για την πρόσληψη των υπαλλήλων. Είχε βάλει αγγελία με την οποία αναζητούσε προσωπικό. Χθες ήταν και ημέρα «προσλήψεων» και σύμφωνα με μαρτυρίες έξω από τα γραφεία είχαν μαζευθεί τουλάχιστον 20 άτομα.